Visas er hemsida som säker?

Start » Aktuellt » Visas er hemsida som säker?

Visas er hemsida som säker eller osäker?

Om er hemsida visas som osäker (http) riskerar ert företag att halka efter i rankingen på Google jämfört med sidor som visas som säkra. För att motverka detta och visa er hemsida som säker behöver ni installera ett SSL-certifikat (https). Det finns en anledning till att de här "kraven" har kommit till. Alla är vi på något sätt uppkopplade till nätet idag och det ger oss makten att dela något som vem som helst i hela världen (under förutsättning att de har internetuppkoppling) kan ta del av, men det gör oss också sårbara om vi har dålig säkerhet bakom. När data skickas över nätet okrypterad kan i princip vem som helst "lyssna" på trafiken och på så sätt snappa upp data som du skickar över nätet. Detta behöver inte vara skadligt egentligen om du till exempel har en enkel hemsida utan några formulär som någon kan fylla i. Då gör det egentligen ingenting, förutom att sökmotorerna kommer att nedprioritera din sida.

Har du ett webbaserat system som tillåter besökare att fylla i formulär med uppgifter som bland annat personuppgifter, lösenord, kreditkortsuppgifter med mera så är det ett reellt problem eftersom en tredje part (som såklart har kunskapen att lyssna på trafik som skickas över nätet) kan läsa av data som skickas. HTTPS krypterar ALL trafik mellan klient och server vilket gör att data som skickas blir extremt svår att avläsa. Det är så smart uppbyggt så att det inte är en specifik kryptering utan i stället en kryptering som varierar beroende av x antal parametrar.

Hemsida med SSL-certifikat: https://www.webbpoolen.se

Hemsida utan SSL-certifikat: http://www.webbpoolen.se

SSL ökar säkerheten för era kunder när de besöker er sida då trafiken krypteras vilket betyder att det i princip blir omöjligt för tredje part att komma över inloggningsuppgifter, kontouppgifter eller andra känsliga uppgifter. Om er sida innehåller formulär eller ännu viktigare webbshop med kortbetalning är SSL mycket viktigt. Det är nu väldigt enkelt att avläsa innehåll som skickas mellan er som klient och servern över det vanliga http-protokollet men extremt svårt över https. Detta kommer mer och mer att bli standard för digital kommunikation fram över. Ett måste i framtiden.

Era kunder kommer att uppfatta er som seriösa företagare som tänker på säkerhet vilket kan omvandla en potentiell kund till en riktig kund. Genom att klicka på hänglåset i adressfältet kan besökaren säkerställa att er sida är säker att besöka.

Som kund hos oss får du alltid det senaste och ett SSL-certifikat är givetvis inkluderat. Är du inte kund hos oss men ändå vill ha hjälp med att konvertera till https så finns vi här redo att stå till tjänst. Fyll i kontaktformuläret nedanför om du har några frågor. Att rådfråga oss kostar inget.