Responsiv design

Vi bygger alltid responsiva hemsidor!

Responsiv design när vi pratar om hemsidor handlar helt enkelt om att hemsidan och dess innehåll anpassar sig till skärmens storlek. När smartphones började härja på marknaden tacklades ofta detta bekymmer genom att göra två olika hemsidor om samma sak – en hemsida för större skärm och en för mobila enheter. Detta är dock något som fortfarande kan användas och ibland finns det belägg för det.

Responsiv design är inte riktigt samma sak som mobilanpassad design, men ofta menas dock att det både är mobilanpassat samt skalar och anpassar sig till alla olika skärmstorlekar.

Start » Tjänster » Hemsida » Responsiv design

Varför behöver jag det här?

De flesta tänker nog egentligen inte så mycket på begreppet responsiv design, de tar det för givet. Dock har du säkert märkt någon gång att en hemsida som fungerade bra och såg bra ut på din laptop, inte alls såg lika bra ut i din surfplatta. Kanske var den till och med obrukbar?

Om du visste att alla dina potentiella kunder använde en stor skärm när de besökte din hemsida skulle du i praktiken inte behöva tänka på hur den ser ut i andra skärmstorlekar – detta kan du dock aldrig veta. Idag finns det så otroligt många olika enheter med olika skärmstorlekar och du vet helt enkelt inte vilken storlek just din potentiella kund använder.

Det är även viktigt att hemsidan ser bra ut i alla enheter om du kör Google Ads betalannonser annars finns ju risken att en besökare lämnar hemsidan om den inte ser bra ut i den enhet besökaren just då använder sig av. Detta medför då en annonsering med onödiga klickkostnader. Även sökmotoroptimeringen (SEO) påverkas negativt om någon snabbt lämnar hemsidan.

Vad kostar det?

När vi lämnar pris på en hemsida som vi ska ta fram till ett företag ingår redan responsiv design, det är en självklarhet för oss, som för så många andra. Idag vet vi dessutom statistiskt sett vilka enheter som används på nätet. Mer än 50% av all surfning som sker på nätet idag sker genom mobila enheter.

Har du en äldre utvecklad hemsida som du gärna vill bevara, sett till utseendet, men som inte är varken responsiv eller mobilanpassad? Då kan vi hjälpa dig att bygga om den så att den blir responsiv och till och med mobilanpassad – vi lämnar gärna prisförslag på det.

Ibland kan det dock vara mer kostnadseffektivt att bygga en helt ny produkt – ja, i alla fall om du anlitar oss!