Mobilanpassad hemsida

I en mobil måste det vara enkelt!

Det är inte alltid passande att presentera innehållet på samma sätt i stor skärm som i en mindre enhet som mobil. Ibland kanske bilder eller andra sektioner döljs i mobil vy för att göra användningen enklare.

Den här hemsidan har som exempel på tok för mycket innehåll men vi har mycket innehåll av en anledning…

Vi ser till att din hemsida ser bra ut och fungerar optimalt för dina mobila besökare.

Start » Tjänster » Hemsida » Mobilanpassad hemsida

Vad är en mobilanpassad hemsida?

En mobilanpassad hemsida har optimerats för att fungera bra för den mobila användaren. Det är dock inget som automatiskt blir bra bara för att du gör en hemsida som ser bra ut i större skärmar.

Det gäller att förstå hur det mobila användandet fungerar.

Kanske har du märkt att menyn oftast döljs när hemsidan är mobilanpassad. En bra regel är att göra det så enkelt som möjligt men på ett sätt som fortfarande fångar uppmärksamhet och ser bra ut.

Varför fokus på att mobilanpassa?

Mer än 50% av alla internetanvändare surfar via mobilen.

Mobilsurfandet ökar dessutom dag för dag enligt Google själva som löpande analyserar från vilka enheter deras tjänst används.

Eftersom att Google vill ge sina användare den bästa upplevelsen så prioriterar de mobilanpassade hemsidor först. Det betyder att du kan gå miste om bra positioner på Google vilket i förlängningen leder till färre besök som i sin tur leder till färre leads och därav färre möjliga intäkter.

En mobilanpassad hemsida är viktigare än någonsin.

Fler kunder med en mobilanpassad hemsida

Mobile first

Eftersom att mobilanvändandet hela tiden ökar bör främsta fokus ligga i att göra din hemsida lättnavigerad i mobil vy för att därefter lägga fokus på större skärmstorlekar. Det betyder dock inte att man kan strunta i hur det ser ut på större skärmar. Vad vi menar är att vi går från att anpassa för mobil vy till större skärmar i stället för tvärtom.

Inom webbdesign kallar vi det här sättet att arbeta på för mobile first.

Vad kostar det?

Det finns inte någon gräns för hur mycket tid du kan lägga på optimering av din hemsida – i vår värld blir en hemsida aldrig klar.

I all vår webbproduktion ingår dock den mån av mobilanpassning som gör att din produkt kommer att fungera väl i samtliga mobiltelefoner, men det finns alltid mer vi kan göra. Vi anpassar oss efter den budget du har och den målgrupp din verksamhet främst riktar sig mot.

Arbetsytan i mobil vy är mycket mindre än i exempelvis en laptop, dessutom finns det ingen muspekare.

Vi har en grundregel som vi förhåller oss till när vi mobilanpassar – Keep it simple samtidigt som fokus ligger i att tidigt fånga besökarens uppmärksamhet.