Linkedin – annonsering via Linkedin

Om du driver ett företag med modellen B2B är Linkedin en av de digitala kanaler du bör använda som marknadsföringskanal – beroende på vad för typ av produkter eller tjänster du erbjuder.

Rådfråga gärna oss!

Oavsett om du är ute efter leads, vill stärka ditt varumärke (branding) eller söker personal kan Linkedin passa dig. Vi kan hjälpa dig att skapa ett konto hos Linkedin samt sätta upp en eller flera kampanjer för marknadsföring.

Vad är Linkedin?

Linkedin är en social media där personer, företag och arbetssökande kan knyta kontakter samt underhålla dessa. Precis som med exempelvis Facebook går det även att hitta gamla kontakter, exempelvis gamla kollegor eller vänner.

Även utan mål att bedriva marknadsföring via Linkedin, kan tjänsten vara en bra plattform för att underhålla eller skapa nya affärsmöjligheter samt hitta personer att anställa.

Skapa ett konto

Tjänsten fungerar på så sätt att en profil skapas precis som på exempelvis Facebook där dina uppgifter anges. Du kan därefter bjuda in olika personer som har en profil eller andra personer utan profil som i så fall måste registrera sig för tjänsten om kontakt ska kunna upprättas över Linkedin.

När du bygger upp din profil är det bra att ange dina kvalifikationer så utförligt du bara kan. Det handlar nämligen inte bara om att du ska nå relevanta personer utan andra personer som letar efter dina kvalifikationer skall kunna hitta dig.

Linkedin kan därefter hjälpa dig att sammankoppla dig med andra likasinnade personer som finns på plattformen.

Fler kunder med Linkedin Ads

Hur många kan jag nå?

Det finns flera hundra miljoner registrerade användare i världen och i Sverige några miljoner.
Oavsett om din marknad är begränsat till ett geografiskt område eller på en global nivå så finns det bra möjligheter att lyckas denna vägen.

Alla registrerade användare bedriver inte nödvändigtvis en affärsverksamhet men väldigt många gör det. Det blir således en enklare kanal att marknadsföra dina tjänster eller produkter avsedda för företagare.

Det är också här nya spännande samarbeten mellan likasinnade företagare kan initieras.

Hur går jag vidare?

Även om du inte har planer på att i dagsläget marknadsföra dig via denna kanal tycker vi absolut att du ska skapa en egen profil hos Linkedin – det är gratis!

Därefter får ni gärna bolla med oss huruvida vi ser på dina möjligheter att bedriva en framgångsrik och kostnadseffektiv marknadsföring i avsikt att få in fler leads och i förlängningen fler kunder.

Kanske känns det även aktuellt att hitta likasinnade samarbetspartners och då kan Linkedin verkligen hjälpa dig.

Hör av dig med frågor och funderingar.